Theorie

Voor het behalen van je rijbewijs moet je ook een theorie examen doen. Om je kans op slagen zo groot mogelijk te maken is het belangrijk er goed voor te leren. Je kan bij mij een code kopen om thuis te leren en oefenen. Dit is een complete online methode met het theorieboek, gevaarherkenningsituaties en oefenexamens. Door deze methode ga je goed voorbereid naar je examen. Het is ook mogelijk om individuele theorieles af te spreken. Dit kan voor de volledige theorie, of alleen voor hetgeen waar jij graag extra uitleg over wilt hebben. Ik help je dan waar nodig.

Het theorie-examen bestaat uit drie delen, gevaarherkenning, kennis en inzicht. De vragen over gevaarherkenning bestaan uit een foto van een verkeerssituatie, met altijd 3 dezelfde antwoorden:

  • Remmen
  • Gas los laten
  • Niets doen

Je geeft als antwoord wat je in die verkeerssituatie zou doen. Van deze 25 vragen moet je er 13 goed hebben.  Bij het onderdeel kennis krijg je 12 vragen, waarvan je er minimaal 10 goed moet hebben. Bij inzicht krijg je 28 vragen, waarvan je er minimaal 25 goed moet hebben. Zit je bij alle drie de onderdelen op het maximale aantal fouten of minder, dan ben je geslaagd.

Er zijn verschillende soorten examens die je af kan leggen. Zo is er de mogelijkheid voor een standaard examen, een individueel examen, een examen met extra tijd, een Engelstalig examen of een examen met tolk. Mocht je willen weten wat voor jou het beste is, neem dan contact met mij op door te mailen naar welkom@rijlesbijkoen.nl.